Årets jubileum innledet i Arna

22.04.2015

Årets jubileum innledet i Arna

450 barn og voksne fylte Arna kirke under musikk- og trylleshowet lørdag. Søndag var mange mennesker møtt frem til høymessen som innledet feiringen av Arna kirkes 150-årsjubileum i år.
 

Elisabeth Almenning Garnes bar korset under prosesjonen.
FOTO: TOR KRISTIANSEN

Selvsagt var det ikke uten grunn at gudstjenesten ble innledet med sangen «Her er det fest og glede». Det nye flygelet, som ble innviet fredag, var i bruk under hele gudstjenesten.

– Hva gjør Arna kirke til vår kirke, til din kirke? spurte sokneprest Jan Kåre Jakobsen i sin tale under høymessen. Han pekte på at mange er døpt, konfirmert og viet i kirken. Alle har et forhold til bygget, men det er like fullt forholdet til Gud og de som går i kirken som gjør kirken til kirke. Selv følte han seg fremmed i Bryne da han kom tilbake da han var ferdig med gymnaset. Mange av menneskene han var knyttet til, var ikke der.

– En gudstjeneste skal være som en forsmak på himmelen. Huset er vigslet til Guds ære. Der Gud er, er vårt hjem. Fremtiden for Arna kirke er at det finnes mennesker der som elsker Jesus, sa Jan Kåre Jakobsen.

Ronald Fangens salme «Guds menighet er jordens største under» passet utmerket som avslutning av gudstjenesten.

Kirken ble innviet 6. desember 1865. Derfor blir det jubileumsgudstjeneste i kirken 6. desember med besøk av biskopen og overføring i NRK radio.


NY KUNST: Elevene ved Ådnamarka skole har laget hver sin bokstav til Frans av Assisis bønn. Kunstverket er hengt opp ved alteret i kirken. FOTO: TOR KRISTIANSEN


NYTT TEPPE: Arna kirke har fått et nytt teppe som harmonerer med fargene i kirken og stjernene på orgelgalleriet. FOTO: TOR KRISTIANSEN